MMM-Blogi

keskiviikko, 23 tammikuu 2019 14:52

Yrityksen toimipaikka näkyviin OpenStreetMapilla

Arvostele tätä artikkelia
(5 ääntä)

Monilla yrityksillä on ollut kotisivuillaan Googlen karttasovellus, josta yrityksen toimipaikan sijainti on kätevästi selvinnyt. Google kuitenkin muutti palveluehtojaan ja nyt kotisivulla saattaa näkyä toimimattomia karttasovelluksia. Googlen kartoille on kuitenkin vaihtoehto: OpenStreetMap. Se on maksuton, avoimeen lähdekoodiin perustuva karttapalvelu. Mikäli Googlen uudistetut käyttöehdot eivät miellytä, OpenStreetMapin avulla yrityksensä saa taas helposti kartalle!

Kuten sanottua, OpenStreetMap on avoimeen lähdekoodiin perustuva karttasovellus. Se tarkoittaa, että sovelluksen koodia kaikkien avoimesti saatavilla. Kukaan ei myy sovellusta tai lisenssejä siihen, vaan sen kehittäminen perustuu vapaaehtoistyöhön. Avoimen lähdekoodin sovellukset ovat vaihtoehto ns. saas-järjestelmille (software as service), joissa lähdekoodi on palveluntarjoajan hallussa ja koodiin perustuvaa sovellusta pääsee käyttämään tyypillisesti kuukausimaksua vastaan.

OpenStreetMapin karttapohjat perustuvat avoimesti saatavilla olevaan lähdeaineistoon (esim Suomessa Maanmittauslaitos) sekä tuhansien vapaaehtoisten ympäri maailmaa tekemään "kartoitustyöhön". Kuka hyvänsä voi luoda käyttäjätilin https://www.openstreetmap.org -sivustolle ja täydentää sinne tietoja itselle tutuista paikoista. Sivustolla on selkeä ohjeistus, miten toimia. Näin kartta paranee ja täydentyy. Yrittäjälle hyödyllistä on lisätä tietoja oman yrityksensä sijainnista, mikäli se ei vielä ole kartalla.

Voit katsoa yksinkertaista mallikarttaa meidän sivuiltamme https://www.mymarketingmill.com/index.php/yhteystiedot. Kartta on toteutettu OSModul-laajennusosalla, joka on saatavissa Joomla!-sisällönhallintajärjestelmälle. Sovelluksia on eri sisällönhallintajärjestelmille saatavilla paljon, joten jokaiselle löytyy varmasti omille sivuille sopiva ratkaisu. Lisää Joomla!-järjestelmälle tehtyjä karttasovelluksia löytyy täältä.

Terveisin,

MMM-tiimisi

 

Luettu 2322 kertaa Viimeksi muutettu keskiviikko, 23 tammikuu 2019 20:10

Jätä kommentti

Kirjoita kommenttisi ja täytä myös muut pakolliset tiedot (kentät merkitty tähdellä*). HTML-koodi ei ole sallittu.

Kategoriat

# Top 10 luetuimmat

© 2016-2019 My Marketing Mill - All Rights Reserved
My Marketing Mill on Spin off Mill Ky:n aputoiminimi, y-tunnus 2757171-9. Alv rek.
Käytämme sivustollamme evästeitä tuottaaksemme sinulle paremman käyttökokemuksen sekä tilastointia, markkinoinnin kohdentamista ja palvelujemme kehittämistä varten. Jatkamalla sivujemme käyttöä hyväksyt evästeet ja sivujemme käyttöehdot, ks. lisätietoa.