MMM-Blogi

perjantai, 01 joulukuu 2017 16:57

SP Pagebuilder 3: helppoa kotisivujen päivitystä sinulle

Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)

Omien kotisivujen päivitys onnistuu nyt helposti kuin heinän teko. SP Pagebuilder 3:n avulla sivuja voidaan päivittää suoraan näkyvältä julkisivupuolelta vaikka kotisohvalla loikoillen ja mikä parasta, se onnistuu helposti ilman koodaus- tai tekniikkaosaamista. Päivityksiä voi tehdä helposti itse silloin kun siihen on sopivasti aikaa, sivujen sisältö pysyy tuoreena ja kiinnostavana ja kukkaro kiittää.

SP Pagebuilder on JoomShaperin rakentama laajennusosa, joka mahdollistaa paitsi sivujen nopean rakentamisen, myös niiden helpon päivitettävyyden suoraan näkyvältä julkisivupuolelta. Se voidaan asentaa kotisivuille, kunhan sivusto on tehty käyttäen Joomla!-sisällönhallintajärjestelmää. Me asennamme sivustolle SP Pagebuilderin yleensä automaattisesti ja ilman lisäveloitusta, kun sivusto tehdään tilaamalla  esimerkiksi WWW-Startti-pakettimme.

Usein yrityksen kotisivustoa ajatellaan esitteen tyyppisenä kokonaisuutena, jossa muutamalla pääsivulla kerrotaan yrityksen tuotteista ja palveluista. Sivuilla on myös tyypillisesti yhteydenottolomake, jolla vierailija voi jättää yhteydenottopyynnön. On ilman muuta hyvä ja tärkeää, että yrityksen perustiedot ovat selkeästi netissä nähtävissä. Se on kaiken lähtökohta. Mutta meidän mielestämme kotisivusto voi tämän lisäksi olla paljon muutakin. Nykyajan tekniikka tarjoaa siihen täydet mahdollisuudet.

Kotisivupalvelin on nykyään tyypillisesti pilvipalvelin, ja kotisivuille pääsee mistä vain missä on nettiyhteys. Tämä tarjoaakin paljon hyviä kayttömahdollisuuksia, ne tulee vain ottaa käyttöön. Asiakkaille voidaan esimerkiksi tarjota mahdollisuus ottaa yhteyttä chatin avulla, ostaa suoraan kotisivuilta, varata aika palveluun jne. Toisaalta kotisivustoa voidaan samaan aikaa käyttää intranetin tyyppisesti yrityksen sisäisessä käyttössä. Kotisivutilaa voi siis hyödyntää paljon laajemminkin kuin pelkästään yrityksen esittelyyn painetun esitteen tavoin.

Liikkeelle voidaan kuitenkin lähteä aivan perussivustolla ja lisätä haluttuja laajennuksia myöhemmin. Tämä juuri on meidän WWW-Starttimme idea. Tehdään edullisesti tyylikäs ja kattava perussivusto käyttäen laajennettavissa olevaa alustaa eli Joomla!-julkaisujärjestelmää. Joomla! itsessään on maksuttomasti kenen tahansa ladattavissa. Sivuston rakentaminen kunnollisen alustan päälle ei siis maksa ylimääräistä.

Sisältömarkkinointi on päivän sana ja tältä kannalta helppo päivitettävyys on avainasemassa. Sisältömarkkinointia voidaan tehdä monellakin tavalla kotisivutilaa hyödyntäen. Olemme toisaalla tässä blogissa esitelleet uutiskirjettä. Nyt keskitymme sivuston sisällön muokkaukseen ja päivitykseen SP Pagebuilderin avulla. Myös SP Pagebuilderista olemme julkaisseet aiemmin artikkelin, mutta sen jälkeen se on parantunut niin paljon, että on syytä katsoa tilannetta uudelleen.

Alla olevassa kuvassa on näkymä meidän Palvelumme käyttöösi -sivullemme, kun SP Pagebuilder 3 on aktiivinen. Sivulla näkyviä yksittäisiä elementtejä voi kuvassa vasemmalla näkyvällä editorilla vaihtaa ja muokata ja muokata tekstiä vain muutamalla kilikkaukselle. Muutokset näkyvät sivulla saman tien.

 

SP Pagebuilder My Marketing Millin sivuilla  

Kun yrittäjä haluaa alkaa itse päivittämään sisältöjä omia sivujaan, muutama asia pitää kuitenkin ottaa huomioon ja järjestää. Ensinnäkin, kotisivuille pitää päästä kirjautumaan sisään. Kuka tahansa sivuilla kävijähän ei saa päästä muuttamaan sivujen sisältöä, vaan pääsyoikeuksia täytyy rajata. Tarvitaan sisäänkirjautumislomake, jolla vain oikean käytäjätunnuksen ja salasanan avulla on mahdollista tehdä päivityksiä.

Toinen mietittävä asia on käyttoikeuksien taso. Käyttöoikeuksien tulee olla riittävät, mutta toisaalta ne kannattaa rajata niin, että sisällön päivittäjä ei tahattomasti pääse muuttamaan sivuston perusrakenteita. Joomla!-järjestelmään täytyy siis luoda käyttäjä tietyin käyttöoikeuksin. Joomla!:ssa on valmiina muutamia käyttoikeustasoja ja niitä vastaavia käyttäjäryhmiä ja niistä voi löytyä täysin tarpeeseen sopiva ilman lisätyötä. Joskun voi olla kuitenkin tarpeen määritellä tarkemmin räätälöidyt oikeudet, mikä sekin onnistuu suhteellisen helposti tyypillisellä pienyrityksen sivustolla.

Kolmantena asiana tulevat itse päivitykset. Niiden tulisi olla yhdenmukaisia ja yrityskuvaan ja sivustoon sopivia. Myös kuvien lisäämisessä tulee käyttää harkintaa ja käyttää hyvälaatuisia ja tarkoitukseen sopivia kuvia. Me tuemme asiakkaitamme näissä kaikissa vaiheissa. WWW-Startti on sopiva ja turvallinen ensimmäinen askel: tilaamalla sen saatte yrityksellenne erittäin edullisesti hyvät sivut ja vuoden ylläpidon etukäteen maksettuna. Samalla saatte option monipuolisiin laajennusmahdollisuuksiin joita voitte ottaa halutessanne käyttöön, kun aika on sopiva.  Lue lisää blogiartikkelistamme WWW-Startilla edullisimmin alkuun.

Terveisin,

- MMM-tiimisi

 

 

Luettu 2967 kertaa Viimeksi muutettu tiistai, 08 joulukuu 2020 19:09

Jätä kommentti

Kirjoita kommenttisi ja täytä myös muut pakolliset tiedot (kentät merkitty tähdellä*). HTML-koodi ei ole sallittu.

Kategoriat

# Top 10 luetuimmat

© 2016-2019 My Marketing Mill - All Rights Reserved
My Marketing Mill on Spin off Mill Ky:n aputoiminimi, y-tunnus 2757171-9. Alv rek.
Käytämme sivustollamme evästeitä tuottaaksemme sinulle paremman käyttökokemuksen sekä tilastointia, markkinoinnin kohdentamista ja palvelujemme kehittämistä varten. Jatkamalla sivujemme käyttöä hyväksyt evästeet ja sivujemme käyttöehdot, ks. lisätietoa.